Nieuws

Start trainingen

Vanaf maandag 24 augustus wordt er weer getraind! Wij hebben er zin in en hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad!

De jeugd kan weer beachvolleyballen!

Brief leden 2020-05-07

protocol Corona RW’75

Platte grond beachveld Corona 04-20

Brief voor de leden van 10 april 2020 & takenoverzicht van de secretaris

Brief-leden-2020-04-10

Taken-secretaris


Stratenvolleybaltoernooi in Wijhe
Op 19 januari 2020 is het 44e stratenvolleybaltoernooi geweest. Dit werd georganiseerd Rood-Wit ’75 aan De Lange Slag in Wijhe.
Rood-Wit kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi. Iedereen was erg enthousiast en tevreden. Het team Henks Harem werd de grote winnaar.


PERSBERICHT

Sportakkoord Olst-Wijhe versterkt samenwerking verenigingen

Voor een kleine gemeente als Olst-Wijhe scoort de gemeente goed waar het gaat om sport en bewegen. Er wordt in Olst-Wijhe bijvoorbeeld meer dan gemiddeld gefietst en gewandeld. En er zijn veel voorzieningen die dankzij alle vrijwilligers bijzonder goed in stand worden gehouden. Toch zorgen maatschappelijke ontwikkelingen als de toename van obesitas en het feit dat senioren langer thuis blijven wonen ervoor dat sport en bewegen een speerpunt is dat continue aandacht behoeft. Wethouder Anton Bosch: “Het sportakkoord Olst-Wijhe is de motor die zorgt dat verenigingen en organisaties de handen ineenslaan om nog meer mensen in beweging te krijgen.”

Het Rijk nam met het landelijk sportakkoord het initiatief om meer mensen in beweging te krijgen. In Olst-Wijhe bleek er niet veel nodig om de handen op elkaar te krijgen voor een lokaal sportakkoord. Olst-Wijhe is goed georganiseerd met een sportplatform en culturele coalitie. Ook het succes van Sportdorpen Olst-Wijhe, waarbij nieuwe, innovatieve sporten zijn ontwikkeld onder de noemer Kom van de bank! maakte dat het in Olst-Wijhe geen ingewikkelde klus was. “Mensen snappen dat je samen meer kunt bereiken. Dat is de kracht van Olst-Wijhe”, aldus wethouder Bosch.

In de afgelopen periode slaagde sportformateur Angelieke Huisman, directeur-bestuurder van ut Huus, erin om maar liefst 25 verenigingen en organisaties te committeren aan het sportakkoord Olst-Wijhe. Huisman benadrukt dat er in Olst-Wijhe voor een bredere aanpak is gekozen. “Het Manifest Nood luid onze klok legde de vinger op de zere plek. Verschillende verenigingen en organisaties kampen met dezelfde problemen. Het aantal leden daalt door de vergrijzing en doordat steeds meer mensen individueel sporten. Daarnaast is het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden, vooral voor bestuursfuncties. Het sportakkoord is een akkoord van de samenleving waarin ut Huus, de gemeente, de verenigingen én inwoners een rol hebben.  We onderkennen de problemen en willen ze samen oplossen. We willen allemaal een vitale, levendige gemeente. Daar draagt het sportakkoord aan bij.”

Proeftuinen

Het sportakkoord bestaat uit een aantal proeftuinen.

Proeftuin 1 – Vitale sport- en beweegaanbieders:Het doel is om innovatief aanbod te stimuleren en de samenwerking tussen sportverenigingen op het gebied van nieuwe vormen van besturen te organiseren. Ook is het de ambitie om samenwerking tussen diverse sectoren te stimuleren om tot een flexibel aanbod te komen dat past bij de behoefte van verschillende doelgroepen, met name van senioren. Hieraan werken verschillende partners mee vanuit bijvoorbeeld de kinderopvang en het onderwijs.

Proeftuin 2 – SPOC:HetSport-, Onderwijs- en Cultuurcluster (SPOC) in Wijhe wil met haar partners een dienstverleningsconcept ontwikkelen waarbij sport, bewegen en gezonde leefstijl centraal staan. Op het SPOC zijn sport, cultuur en onderwijs bij elkaar gebracht. Er wordt samenwerking gezocht in bijvoorbeeld het benutten van elkaars locaties en kennis.

Proeftuin 3 – De inclusieve sportcultuur:Iedereen kan meedoen in Olst-Wijhe. Waar iemand niet vanzelfsprekend deelneemt, kan men op één plek terecht voor advies en doorverwijzing. Zorgpartners en sport- en beweegaanbieders werken samen voor een maximaal resultaat.

Trots op verenigingen

Wethouder Bosch: “Wij zijn een van de eerste gemeenten in de provincie die dit voor elkaar heeft gekregen. Daar ben ik trots op. Ik ben blij dat zo veel verenigingen met zo veel vrijwilligers zich willen inzetten. Dat is goed voor Olst-Wijhe. Nu kunnen we samen aan de slag.”

Op de foto van links naar rechts: wethouder  Anton Bosch, Kees van Hoof (regiocoach aangepast sporten), Michel Vierwind (Leef! en projectleider Kom van de bank), Geke Wichems (voorzitter Wijhe ’92) en Klaas Jilderda (voorzitter Rood-wit ’75).


De Algemene Ledenvergadering heeft op 14 oktober plaatsgevonden. Meer info volgt!

Kijk voor o.a. vacante functies binnen Rood-Wit ’75: Brief leden


Infoboekje seizoen 2019-2020:

Het nieuwe infoboekje staat online.


Kennismaken met Rood Wit ’75

Mail voor meer info: secretaris@roodwit75.nl


Trainingstijden wedstrijdteams:

Deze zijn terug te vinden in het hoofdmenu onder het kopje vereniging.


Nevobo-app: http://www.volleybal.nl/nieuws/download-de-app-mijn-competitie

Erg handig is deze gratis app waarop je altijd de actuele standen en wedstrijddata/-tijden van het door jou gekozen team (of teams) kunt zien. Data of tijden worden soms op het laatste moment gewijzigd, dus het is prettig om dit zelf te kunnen volgen.


thumbnail_roodwit-clinic-8492av

IMG-20160424-WA0001


93d573c3-887c-4e78-b66c-9dd962207595

DSCN0319

Alette bedankt


nb1 heren 2 kampioen

nb1 h1 kampioen 2

nb 1 dames 1 kampioen
RW MIX1 foto 2Kampioensfoto 2 CMV 4.1Kampioensfoto CMV 4.1


Artikel Airplay Radio over jubileum

http://airplayradio.nl/sport/7685-jubileumdag-40-jaar-volleybalvereniging-rood-wit75-in-aantocht

klik om te vergroten

klik om te vergroten