Mix heren 1 zet Avior heren 9 te kijk

Daar stonden we dan, 14 januari 2016, 20:45uur in de sporthal Keizerslanden in Deventer. Eind vorig jaar kwamen we er achter dat we door verschillende omstandigheden niet met een volledig team aanwezig konden zijn. Uiteindelijk bleven we met 3 “eigen” spelers over. Pogingen om de wedstrijd te verzetten stranden in het niet mee willen werken van de tegenstander. Eerder was het geen punt om meerdere spelers van heren 2 te lenen maar die moesten zelf een wedstrijd spelen. Gelukkig waren er binnen de vereniging toch 3 spelers beschikbaar. Tonnie van heren 2 en Lana en Carmen van dames 1.

Acht uur in de sporthal hadden we afgesproken. Zelf moest ik nog van een opleiding voor mijn werk komen en kwam om 20:30uur binnenvallen. Bij het warmlopen kregen de dames al opbeurende opmerkingen van de 10 heren aan de overkant van het net, er hangt straks wel een net tussen hè en succes dames! Carmen constateerde zelf nog dat de onderkant van het net op (haar) schouderhoogte hing. Benny en ik waren nauwelijks met de warming-up bezig of de scheidsrechter gaf aan dat we in gingen slaan. Gelukkig kregen we nog wel even extra warming-up tijd.

Al met al geen optimale voorbereiding maar we zijn het veld in gegaan met het idee, we maken er een leuke pot van en we zijn hier om te genieten al spelen we met een fantasieopstelling.

Na een gewenning, voor de dames de nethoogte, voor de heren de set-up van Tonnie, vertrouwen in elkaar en wie pakt welke bal raakten we na ongeveer een halve set op elkaar ingespeeld en konden we de achterstand ombuigen in een voorsprong. Het eind van de set was spannend en hebben we met 28-26 gewonnen. Yes, een punt gepakt! Onze missie was eigenlijk al geslaagd.

De 2e set ging redelijk gelijk op maar verloren we toch met 25-19. Met o.a. een paar geweldige opslagbeurten en aanvallen van de dames, de heren van Avior kregen er geen vat op, haalden we overtuigend de 3e set binnen. 25-12! Je zag de frustratie aan de overkant van het net steeds verder toenemen.

In de laatste set probeerden ze een andere opstelling en dat leek goed voor ze uit te pakken totdat Carmen weer een mooie opslagreeks had, we kwamen bij en pakten ook deze set. Je kan je de stemming vast wel voorstellen. De heren van Avior dropen na de wedstrijd snel af en wij hebben het licht in de kantine uitgedaan.

Oh ja, we hadden overigens ook nog een derde Zernitz op papier. Alet zat bij ons als coach op de bank.

Tonnie, Carmen, Lana en Alet, bedankt voor jullie inzet voor de vereniging!